Trdelníky s ořechovou drobenkou
Těsto:
500g polohrubé mouky
30g droždí
300ml mléka
1 žloutek
1 vejce
100g rozpuštěného másla
Dále:
1 vejce
8 PL krystalového cukru
1 citron
1 PL vanilkového cukru
2-3 PL skořice
200g mletých ořechů
plechovky od piva celé obalené v alobalu
Do mouky nalejeme teplé mléko, droždí rozdrobíme a necháme kynout 15 minut. Pak přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, které necháme kynout 50 minut. Mezitím si nachystáme drobenku. Ořechy, skořici, cukry a kůru z citronu dobře promícháme.
Těsto vyválíme na tloušťku 4-5 mm a rozřežeme na pásky. Každou plechovku potřeme olejem a obalíme pásky. Těsto na plechovce pak potřeme rozšlehaným vejcem a obalujeme v drobence. Pečeme na 200 stupňů cca 20-25 minut. Pak necháme zcela vychladnout.